Zeleninovo - ovocný dip
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Papaya
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 5 polévková lžíce Olej kukuřičný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 604.2 mg
 - Vláknina 8798.3 mg
 - Vitamín A 8798.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 185.3 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Veškerou zeleninu očistíme, papriky oloupeme a nakrájíme na malé kousky, chilli papričku krájíme na tenké proužky, cibuli pokrájíme na jemno. Papáju oloupeme, zbavíme pecky, rozkrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené papáji rozmixujeme.
 - 
                                2
V menším hrnci rozehřejeme trochu oleje, na něm do zlatova osmahneme cibuli s chilli papričkou, poté přimícháme papriky a dusíme ještě zhruba 4 minuty.
 - 
                                3
Směs přeneseme do menší mísy, promícháme s nakrájenou a rozmixovanou papájou, dle chuti přidáme cukr, oba octy, pepř, sůl, petrželku nakrájenou na jemno, pokapeme zbytkem oleje.
 - 
                                4
Před podáváním vložíme do chladničky.