Bramboračka s houbami a krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 73 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 2.9 mg
 - Draslík 442.4 mg
 - Vláknina 6422.7 mg
 - Vitamín A 6422.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody, osolíme a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Krupky na sítu prolijeme vroucí vodou a poté přidáme k bramborám.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme sádlo a osmahneme pokrájenou zeleninu a najemno nakrájenou cibuli a spolu s nakrájenými houbami přidáme k bramborám. Na mírném ohni povaříme 15 - 20 minut, až zelenina a brambory změknou. Dochutíme solí, česnekem a majoránkou.