Salát z lišek
Suroviny
- 150 g Salát Polníček
 - 200 g Lišky čerstvé
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Anýz mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Fazole bílé sterilované
 - 0.76 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 162.6 mg
 - Vláknina 4640.3 mg
 - Vitamín A 4640.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Na 2 lžících rozehřátého oleje osmahneme fazole spolu s anýzem. Přidáme 2 lžíce balsamica, osolíme, opepříme a osladíme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, podusíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a zprudka na něm opečeme očištěné lišky. Zalijeme lžící balsamica, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Na talíře upravíme omytý polníček, fazole a posypeme je liškami.