Vepřové na zázvoru
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
 - 25 g Zázvor celý
 - 15 g Houby černé
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 hrst Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 318 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 83.9 mg
 - Draslík 557.2 mg
 - Vláknina 2200.9 mg
 - Vitamín A 2200.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve namočíme černé houby, tzv. jídášovo ucho na 2-3 minuty do horké vody, aby houba změkla a potom vodu slijeme houby okapeme.
 - 
                                2
Mezi tím v misce smícháme omáčky rybí a ústřicovou s cukrem.
 - 
                                3
V pánvi Wok rozpálíme na středně prudko olej a smažíme v něm dorůžova polovinu najemno utřeného česneku. Přidáme polovinu na tenké nudličky nakrájené libové vepřové maso a zprudka restujeme. Vše vyndáme vedle na misku a zopakujeme postup s druhou částí česneku a masa. Nakonec vrátíme první várku do pánve.
 - 
                                4
Přidáme k tomu na nudličky nakrájený zázvor, na osminky nakrájenou cibuli, černé houby a směs omáček. Restujeme za míchání asi 2 minuty. Nakonec vmícháme ne šikmá kolečka nakrájenou jarní cibulku.
 - 
                                5
Servírujeme naběračkou a na talíři měs posypeme mletým pepřem a dozdobíme na kroužky nakrájenou, jader zbavenou, chilli papričkou a lístky koriandru.