Salát po pastýřsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 126 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 432.8 mg
 - Vláknina 4440 mg
 - Vitamín A 4440 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme salátovou okurku a společně s omytými rajčaty a feferonkami ji nakrájíme na drobné kousky. Očištěnou cibuli nakrájíme na tenčí kolečka a vmícháme společně s nadrobno nasekanou petrželkou do pokrájené zeleniny.
 - 
                                2
Směs osolíme.
 - 
                                3
Z olivového oleje a citronové šťávy připravíme marinádu, kterou nakonec salát přelijeme.