Celozrnné švestkové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 76 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 179.3 mg
 - Vláknina 8748.6 mg
 - Vitamín A 8748.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 230.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sojové mléko v hrnci dobře rozmícháme s hrubou špaldovou moukou. Použijeme asi 1/4 celkového množství mouky. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplem nám kaše začne houstnout. Povaříme asi 2 minuty, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Kaši vyklopíme na vál, který jsme si posypali špaldovou moukou. Postupně zapracujeme do kaše 1 vejce a zbylou mouku. Vznikne nám hladké těsto. Vytvoříme delší váleček, který si nakrájíme nožem na stejné plátky. Do každého zabalíme 1 vypeckovanou švestku a v dlani uválíme do kulatého knedlíku.
 - 
                                3
Knedlíky vkládáme do vroucí, jemně osolené vody a vaříme 10 minut. Hotové knedlíky poléváme medem a sypeme mletým mákem.