Mušličky Krásná Neapol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 511 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 431.7 mg
 - Vláknina 4387.5 mg
 - Vitamín A 4387.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušličky omyjeme a necháme 3-4 hodiny ponořené v míse s dostatečným množstvím osolené vody. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je a oloupeme. Zbavíme semínek, nakrájíme je a necháme v cedníku okapat. Oloupeme 1 stroužek česneku, omyjeme a dlaní trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.
 - 
                                2
Mušličky scedíme, dáme do pánve, přidáme 1 lžíci oleje a pod pokličkou při vysoké teplotě, za občasného potřesení pánví, necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušličky ze skořápek a dáme do mísy. Prázdné skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes jemnou látku a uschováme ji.
 - 
                                3
Nalijeme do pánve zbyvající olej, přidáme trochu petželky, papričku a česnek. Vše chvíli smažíme. Petrželku, papričku i česnek odstraníme. Přidáme rajčata, jemně scezenou tekutinu z mušliček, je-li třeba, přidáme trochu soli a omáčku 6-7 minut za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou povaříme. Nakonec přidáme mušličky, prohřejeme a stáhneme pánev ze sporáku. Hotový předkrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme horké.