Broskvová šťáva

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Hřebíček
  • 40 g Kyselina citrónová
  • 1 ks Citrony
  • 4 l Voda pitná
  • 2 kg Broskve
  • 2 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 222 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 222 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 431.6 mg
  • Vláknina 8992 mg
  • Vitamín A 8992 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na kostky, které ještě rozmačkáme a vložíme do 5 litrové lahve. Přidáme na tenké plátky nakrájený citrón i se slupkou, rozložíme hřebíčky, posypeme kyselinou citrónovou, zasypeme cukrem, zalijeme vodou, přikryjeme a necháme 2 dny vylouhovat.

  • 2

    Vylouhované ovoce přelijeme do hrnce, dáme na sporák a na úplně jemném plamínku hřejeme 20 minut. Pozor, nevaříme. Po dobu hřáti lžíci sebereme pěnu, která se tvoří na povrchu hrnce.

  • 3

    Necháme vychladnout, scedíme přes hustý cedník a naléváme do lahvi.

Komentáře k receptu