Smažené kalamáry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 19 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 24.7 mg
 - Vláknina 231 mg
 - Vitamín A 231 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kalamáry omyjeme, odřízneme hlavu, vyjmeme kost a zbytek rozpůlíme na poloviny. Maso osolíme, na povrchu lehce několikrát nařízneme. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Petržel omyjeme a pokrájíme najemno.
 - 
                                2
Olej rozpálíme a maso na něm po dobu 3 minut z každé strany smažíme.
 - 
                                3
Nakonec posypeme česnekem, petrželí a ihned servírujeme.