Krevetový zeleninový salát
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 12 ks Krevety tygří - loupané
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Citronová šťáva
 - 4.09 polévková lžíce Olej olivový
 - 5 polévková lžíce Vývar zeleninový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4537 kcal
 - Sacharidy 226 g
 - Tuky 651 g
 - Sodík 4727 mg
 - Bílkoviny 1386 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 6300.3 mg
 - Draslík 519.6 mg
 - Vláknina 22659 mg
 - Vitamín A 22659 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev omyjeme a oškrábeme. Omytou cuketu rozpůlíme na délku. Celerové řapíky omyjeme, cibuli očistíme od slupky. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na velmi tenké lupínky.
 - 
                                2
Na mírně rozehřáté pánvi zkaramelizujeme moučkový cukr, pak vložíme mrkev, celer a česnek a přidáme lžíci olivového oleje. Vše osolíme a opepříme, necháme zesklovatět. Pak přimícháme plátky cukety a chvíli dusíme. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme cibuli a necháme ještě krátce dusit.
 - 
                                3
Zeleninu vyndáme z pánve, promícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi olivového oleje a marinujeme.
 - 
                                4
Na rozehřátý olej v pánvi dáme osolené a opepřené krevety, pečeme je při mírné teplotě asi 3 minuty po každé straně a na závěr přimícháme jemně nasekanou petrželku.
 - 
                                5
Zeleninový salát v míse nebo na talířích opečenými krevetami obložíme.