Lahodný salát s granátovým jablkem a avokádem
Suroviny
- 400 g Hroznové víno
 - 400 g Meloun žlutý
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 2 ks Avokádo
 - 2 špetka Sůl
 - 3 balení Jablko granátové
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce Máta
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Ocet malinový
 - 3 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 868.6 mg
 - Vláknina 17113.9 mg
 - Vitamín A 17113.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.4 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá granátová jablíčka rozpůlíme, vyjmeme z nich semena a odložíme je do mísy. Bílé hroznové víno (nejlépe bez pecek) omyjeme a jednotlivé bobule rozkrájíme na poloviny. Žlutý medový meloun omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka, meloun rozkrájíme na plátky, které oloupeme a nakrájíme na kostky. Omytá a osušená avokáda rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky. Rozložíme je ozdobně na talířky a pokapeme limetkovou šťávou. Citrónovou mátu omyjeme, lístky otrháme a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, který vymícháme s 2 lžičkami medu. Za stálého míchání přidáme malinový ocet, sirup z granátových jablíček (grenadinu), citrónový pepř a sůl. V míse promícháme semena z granátových jablíček, hrozno, meloun a mátu s marinádou. Ovocnou směs poklademe na rozložené plátky avokáda, přelijeme zbývající šťávou a servírujeme.