Mošt z čerstvých jablek a hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 647.5 mg
 - Vláknina 27833.3 mg
 - Vitamín A 27833.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralá jablka a hrušky omyjeme, odstraníme stopky, jádřince a každý druh zvlášť nastrouháme nebo rozdrtíme. Ihned vylisujeme a šťávy smícháme dohromady. Odložíme a necháme chvíli stát.
 - 
                                2
Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce.
 - 
                                3
Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme v tmavé a studené místnosti.