Volská oka s chřestem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 682 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 287.8 mg
 - Draslík 410.7 mg
 - Vláknina 4239.8 mg
 - Vitamín A 4239.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest očistíme. Slaninu pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Vodu uvedeme k varu, přidáme chřest a povaříme 3 minuty, poté slijeme a chřest rozdělíme na talíře. Třetinu oleje rozpálíme a osmažíme na něm dozlatova slaninu, poté vyjmeme a dáme stranou. Rozpálíme zbytek oleje, rozklepneme do něj vejce a osmažíme volská oka, která osolíme a opepříme. Vajíčka rozdělíme na talíře s chřestem a posypeme smaženou slaninou.