Telecí špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1079 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 974.9 mg
 - Vláknina 265 mg
 - Vitamín A 265 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso z kýty nakrájíme na plátky, rozřežeme na čtverečky. Šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. V rendlíku zahřejeme olej, přisypeme mletou lékořici, necháme projít varem, odstavíme a necháme vychladnout. Do oleje nasypeme šalotku a maso, osolíme, opepříme, promícháme a dáme do lednice na dvě hodiny uležet.
 - 
                                2
Na jehly střídavě napichujeme kousky masa a šalotky, vložíme na suchou pánev nebo gril a opékáme ze všech stran.