Bramborová polévka s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 669 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 397.7 mg
 - Vláknina 4921.7 mg
 - Vitamín A 4921.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z poloviny dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme 2/3 dávky vlažného vývaru a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 15 minut.
 - 
                                2
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na zbylé polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, mírně ji osmahneme, zalijeme zbylým vývarem a uvedeme do varu.
 - 
                                3
Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Vložíme je do připraveného vařícího cibulového základu s paprikou a přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Zvolna vaříme do poloměkka.
 - 
                                4
Napolo uvařené brambory vlijeme do zásmažky s vývarem, přidáme česnek utřený se solí a dovaříme.
 - 
                                5
Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.