Čočková s brambory a kořenovou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 252 g
 - Sodík 397 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 19.4 mg
 - Draslík 1725.6 mg
 - Vláknina 78470.6 mg
 - Vitamín A 78470.6 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku dobře propereme a na chvíly namočíme. Pak jí v téže vodě asi 1/2 l povaříme. Po půl hodině vaření přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, mrkev a celer.
 - 
                                2
Na sádle osmahneme cibuli pokrájenou najemno, zasypeme moukou a za stálého míchání z ní připravíme cibulovou jíšku.
 - 
                                3
Zalijeme litrem vody a dobře povaříme, přidáme povařenou čočku a zeleninu i s vodou ve které se vařili.
 - 
                                4
Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            