Hovězí polévka s morkovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1130 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 35.5 mg
 - Draslík 821.6 mg
 - Vláknina 558.1 mg
 - Vitamín A 558.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
 - 
                                2
Morek zbavíme odštěpků kostí a nakrájíme na drobné kostičky nebo kousky.
 - 
                                3
Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Přidáme morek, žloutek, mletý pepř, sůl a dobře promícháme. Ke směsi ještě přidáme prosátou strouhanku, mouku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílku.
 - 
                                4
Ze vzniklé směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do vývaru a vaříme 3-5 minut.
 - 
                                5
Uvařené knedlíčky vyjmeme a přelijeme studenou vodou, aby ztuhly. Když jsou dobře okapané, zalijeme je trochou vývaru.
 - 
                                6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku společně s knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.