Úhoř po burgundsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 102 mg
 - Draslík 161.8 mg
 - Vláknina 2084.3 mg
 - Vitamín A 2084.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného úhoře nakrájíme na menší porce a vložíme na máslem vymazanou pánev. Přidáme pokrájenou cibuli a karotku, podlijeme vodou, dusíme 15 - 20 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl. Vše zalijeme vínem, dusíme ještě 20 minut.
 - 
                                3
Úhoře vyjmeme a šťávu přecedíme. Každou porci přelijeme omáčkou.
 - 
                                4
Podáváme s osmaženým chlebem.