Lečo s tofu
Suroviny
- 300 g Cuketa
 - 300 g Sýr sójový - Tofu
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Libeček
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Sůl mořská
 - 1 polévková lžíce Mouka sójová odtučněná
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 569.1 mg
 - Vláknina 8340 mg
 - Vitamín A 8340 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 90.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji.
 - 
                                2
Postupně přidáme očištěné, na kousky nakrájené papriky a cuketu, omytá, na dílky nakrájená rajčata a na kostičky nakrájené tofu. Podle chuti osolíme, okořeníme nasekaným libečkem a přidáme mletou papriku. Zalijeme mlékem rozmíchaným se sójovou moukou a podusíme doměkka.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.