Dubrovnický pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 293.8 mg
 - Draslík 78.9 mg
 - Vláknina 1031 mg
 - Vitamín A 1031 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozpustíme, vmícháme do něj mouku, nastrouhaný sýr, mléko, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Mícháme do zhoustnutí, potom směs necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do vychladlé směsi vmícháme utřené žloutky a pevný sníh, ušlehaný z bílků. Zlehka promícháme, vlijeme do vymazané pudinkové formy a uzavřeme. Vaříme hodinu v páře.
 - 
                                3
Uvařený pudink vklopíme z formy a nakrájíme na porce. Podáváme politý např. omáčkou z drůbežích vnitřností nebo kaparovou omáčkou.