Salát pro labužníky
Suroviny
- 390 g Artyčoky
 - 200 g Kuřecí prsa
 - 150 g Šunka dušená
 - 320 g Celer sterilovaný
 - 30 g Lanýž
 - 0.5 kávová lžička Hořčice
 - 0.5 ks Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 4 polévková lžíce Majonéza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 560 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 56.5 mg
 - Draslík 818.3 mg
 - Vláknina 13466.5 mg
 - Vitamín A 13466.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Konzervy celeru a artyčoků necháme okapat, poté je nakrájíme na nudličky. Pečené prsa a šunku nakrájíme také na nudličky.
 - 
                                2
Koriandr očistíme, lístky otrháme a nasekáme. Několik lístků si ponecháme na ozdobu.
 - 
                                3
Majonézu promícháme s jogurtem, smetanou, solí, pepřem, hořčicí a nálevem z lanýžů. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
 - 
                                4
Celer, artyčoky, maso a zálivku promícháme a upravíme na mísu. Lanýže nakrájíme na nudličky, kterými spolu se snítkami koriandru salát ozdobíme a ihned podáváme s bagetou.