Vepřové kotlety v paprikové omáčce
Suroviny
- 200 g Rajčata
 - 150 g Paprikové lusky čerstvé
 - 250 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 84.8 mg
 - Draslík 580.6 mg
 - Vláknina 2268.5 mg
 - Vitamín A 2268.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kotlety po okrajích nařízneme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Zasypeme ji moukou a mletou paprikou, krátce zpěníme, zalijeme trochou vody a rozšleháme.
 - 
                                2
Do vařící směsi vložíme opečené kotlety, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, omytá, na kolečka nakrájená rajčata a podle chuti osolíme. Dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme horkou vodou a před koncem dušení přilijeme smetanu.