Francouzská pórková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 76 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 225 mg
 - Vláknina 4500 mg
 - Vitamín A 4500 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórky důkladně opláchneme vodou, odstraníme všechnu zeminu a písek. Odřízneme kořínek a zelenou část, a bílou a světle zelenou část dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a uvedeme do varu. Jakmile voda začne vřít, ztlumíme oheň a s pokličkou vaříme asi 30 minut.