Vejce plněná telecím mozkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 513 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 2719.4 mg
 - Draslík 716.4 mg
 - Vláknina 986.5 mg
 - Vitamín A 986.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a každé rozpůlíme, vyjmeme žloutky, které dáme do misky a rozmačkáme.
 - 
                                2
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní nadrobno nakrájený telecí mozek, petrželku, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. K této směsi přidáme rozmačkané žloutky, dobře promícháme a plníme půlky vajec, které pak poskládáme na talíř.
 - 
                                3
Připravíme omáčku: ušleháme žloutek, přidáme k němu zakysanou smetanu a nastrouhaný česnek. Dobře promícháme.
 - 
                                4
Omáčkou přelijeme plněné půlky vajec a podáváme.