Paštika z tykve a ricotty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 227.7 mg
 - Draslík 786.2 mg
 - Vláknina 7207.3 mg
 - Vitamín A 7207.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykev omyjeme a zbavíme tvrdých konců, pokrájíme na cca 1cm silná kolečka.
 - 
                                2
Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme horkou vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
Pokrájenou tykev dáme na 20 minut povařit do vroucí osolené vody.
 - 
                                4
Uvařenou tykev necháme okapat a poté jí rozmixujeme na hladké pyré, které necháme vychladit.
 - 
                                5
Vychlazené pyré smícháme se smetanou, strouhankou, riccotou, vejci, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, pepřem a solí.
 - 
                                6
Formu na paštiku vyložíme listy hlávkového salátu a poté naplníme tykvovým pyré.
 - 
                                7
Naplněnou formu vložíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem potřeným máslem a dáme péct při 180°C cca na 45 minut.
 - 
                                8
Hotovou paštiku necháme v chladu odležet do druhého dne.