Platýz se sýrovou krustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 907 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 154.5 mg
 - Draslík 1403.1 mg
 - Vláknina 13262.5 mg
 - Vitamín A 13262.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Umícháme strouhanku, petrželku, sýr a změklé máslo na kaši, kterou rozprostřeme mezi 2 vrstvy kuchyňské fólie, rozválíme válečkem a dáme ztuhnout do lednice. Do pečící nádoby naskládáme filety. Poté ztuhlou směs rozkrájíme na kousky velikosti filetů a poklademe jimi filety. V troubě zapečeme několik minut dozlatova. Mezitím na másle nebo oleji krátce osmahneme cibulky, chřest, na větší kousky nakrájené houby a špenátové listy.
 - 
                                3
Vařené brambory rozdrtíme vidličkou a smícháme s nasekanou pažitkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, přidáme zeleninu a opečenou rybu. Vypečenou šťávu z ryby našleháme a pokrm přelijeme.