Podkrkonošská hladká Ančka s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 209 mg
 - Draslík 684.4 mg
 - Vláknina 8427.8 mg
 - Vitamín A 8427.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1556.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory ve slupce uvaříme v mírně osolené vodě (1 lžička soli + 2 litry vody). Uvařené scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Uvaříme vejce natvrdo - vaříme je 8-10 minut. Zchladíme je, oloupeme a pokrájíme na plátky.
 - 
                                3
Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce se lžičkou kmínu, zalijeme 2,5 dl vody, uvaříme ji doměkka - vaříme ji asi 15-20 minut. Pak cibuli s vývarem rozmixujeme.
 - 
                                4
V dalším hrnku svaříme mléko, do kterého zamícháme hladkou mouku (dáme pozor, aby se nám neudělaly hrudky), přidáme rozmixovaný vývar s cibulí a polévku pomalu povaříme ještě 5 minut. Dochutíme solí, octem a přimícháme omytý drobně pokrájený kopr.
 - 
                                5
Před podáváním dáme do talířů kostky brambor a vajíčka. Zalijeme je hladkou Ančkou a podáváme.