Těstoviny s kapustou, bramborami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 817 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 714 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 87.3 mg
 - Draslík 730.1 mg
 - Vláknina 7656.8 mg
 - Vitamín A 7656.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 137.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme kapustu nakrájenou na 1 cm široké proužky a brambory též pokrájené na 0.5 cm široké proužky. Vaříme 5 minut.
 - 
                                2
Do hrnce přisypeme těstoviny a znovu uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 15 minut, nebo podle návodu na obalu těstovin.
 - 
                                3
5 minut předtím, než jsou těstoviny hotové, zahřejeme máslo na pánvi. Vložíme natrhané lístky šalvěje a celé stroužky česneku. Smažíme na mírném ohni, až je česnek zlatavý a máslo pění. Česnek vyjmeme a odstraníme. Máslo se šalvějí ponecháme stranou.
 - 
                                4
Hotové těstoviny spolu se zeleninou slijeme. Čtvrtinu směsi vložíme do mísy a poklademe třetinou plátků sýru Fontina. Vrstvy opakujeme do vypotřebování přísad. Navrch posypeme nastrouhaným parmezánem, přilijeme česnekové máslo se šalvějí a ihned podáváme.