Plněná jehněčí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 604 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 236.6 mg
 - Draslík 1151.8 mg
 - Vláknina 2715.7 mg
 - Vitamín A 2715.7 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme drcený česnek a 2-3 minuty jej smažíme. Přimícháme nasekaný špenát, podle chuti osolíme, opepříme a smažíme ještě 1 minutu. Přidáme strouhanku a necháme vychladnout. Směs spojíme vejcem.
 - 
                                2
Nádivkou naplníme vykostěnou kýtu. Zajistíme ji tenkými jehlicemi.
 - 
                                3
Maso vložíme na pekáč s roštem a 15 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Obrátíme je, pokud používáme teploměr, zapíchneme jej do masa a pečeme dalších 15 minut.
 - 
                                4
Z pekáče slijeme tuk, přilijeme víno a přidáme ančovičky. Kýtu volně přikryjeme fólií, teplotu v troubě snížíme na 180 °C (plyn 4) a maso pečeme ještě 1 1/2 hodiny, až je šťáva z masa narůžovělá. Teploměr by měl ukazovat 75-80 °C.
 - 
                                5
Maso vyndáme z trouby, volně je zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
 - 
                                6
Výpek dolijeme do 300 ml vývarem. Šťávu nalijeme na pekáč, přivedeme k varu a mícháme, aby se rozpustily připečeniny. Osolíme, opepříme a přecedíme do vyhřátého omáčníku. Kýtu podáváme s omáčkou.