Marináda z červeného vína a česneku
Suroviny
- 750 ml Voda pitná
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Víno červené
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1037 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 708.7 mg
 - Vláknina 1414 mg
 - Vitamín A 1414 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, koření, worcester a nadrtíme česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut. Po vychladnutí marinádu dáme do vzduchotěsné nádoby, ve které ji můžeme uchovávat až tři týdny.