Treska s rýží a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 427 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 314.7 mg
 - Draslík 957.4 mg
 - Vláknina 6643.8 mg
 - Vitamín A 6643.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
 - 
                                2
Na pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání dusíme 5 minut.
 - 
                                3
Potom na rýži položíme omyté, na kousky nakrájené porce tresky a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle potřeby podlijeme během dušení trochou vody.
 - 
                                4
Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a přidáme uvařená, na čtvrtky nakrájená vejce. Opepříme, okořeníme kardamomem, posypeme nasekanou petrželkou a podusíme ještě 5 minut.