Masové kuličky pečené
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 15 g Hořčice
 - 6 g Sůl
 - 25 g Tuk
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 1 g Majoránka
 - 40 g Strouhanka
 - 1 g Tymián sušený
 - 2 g Bazalka
 - 2 g Šalvěj čerstvá
 - 500 g Maso mleté - mix
 - 20 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 1 g Saturejka
 - 4 g Rozmarýn čerstvý
 - 1 g Oregano sušené
 - 150 ml Víno červené
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 464 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 44.8 mg
 - Draslík 141.3 mg
 - Vláknina 2252.3 mg
 - Vitamín A 2252.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme sušená rajčata a povaříme 10 minut. Rajčata vyjmeme a necháme okapat. Rajčata posekáme nadrobno, cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno a rozmícháme v hořčici. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, pokrájená rajčata, bylinkovou hořčici, cibuli, česnek, sůl, pepř, tymián, oregano, majoránku, saturejku a vymícháme masové těsto. Plech vymažeme tukem, z těsta mokrýma rukama tvoříme malé kuličky, které vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.
 - 
                                2
Podáváme jako teplý předkrm s nějakou pikantní omáčkou nebo dresinkem.