Bramborový salát s hráškem
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 30 g Pórek
 - 20 g Kopr čerstvý
 - 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 150 g Jogurt bílý
 - 60 g Majonéza
 - 3 kávová lžička Křen
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 187 g
 - Sodík 606 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 5.8 mg
 - Draslík 841.3 mg
 - Vláknina 17749.8 mg
 - Vitamín A 17749.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.4 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory povaříme se slupkou 20 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme je do misky.
 - 
                                2
Očištěnou mrkev, fazolky a pórek omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, fazolky na středně dlouhé proužky a pórek na kolečka. V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vložíme zeleninu, povaříme 5-6 minut. Potom scedíme, zchladíme ledovou vodou, necháme okapat.
 - 
                                3
Na zálivku svaříme vývar, ocet, sůl a pepř. Přelijeme zálivkou brambory, dobře promícháme, posypeme nasekaným koprem a necháme 10 minut odležet.
 - 
                                4
Následovně k bramborám přidáme mrkev, fazolky, pórek, scezený a okapaný hrášek. Důkladně všechny suroviny promícháme. Vmícháme 100 g jogurtu, majonézu smíchanou s jemně nastrouhaným křenem. Salát ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme a promícháme.
 - 
                                5
Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce pokapeme zbylým jogurtem a podáváme.