Kirgizský jehněčí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1007 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 1023 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 100.4 mg
 - Draslík 1172.9 mg
 - Vláknina 14747.8 mg
 - Vitamín A 14747.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 6.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou jehněčí kýtu nakrájíme na menší kostky a nadrobno cibuli. V kastrole na polovině oleje cibuli dorůžova orestujeme, přidáme jehněčí maso, osolíme a po všech stranách ho rychle opečeme. Potom maso podlijeme horkým zeleninovým vývarem nebo vodou a asi půl hodiny ho zakryté poklicí dusíme.
 - 
                                2
Deset minut před ukončením dušení na pánvičce rozpálíme zbytek oleje a na něm osmažíme nahrubo nadrcené arašídy. Ve chvíli, kdy je sejmeme z ohně, přimícháme k nim prolisovaný česnek, pepř a lžíci sladké papriky. Směs nasypeme na maso, dobře spolu promícháme, necháme přejít varem a odstavíme.
 - 
                                3
Jehněčí guláš podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.