Huspenina
Suroviny
- 100 g Hrášek mražený
 - 30 ml Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Vepřové nožičky
 - 10 ks Nové koření celé
 - 4 ks Bobkový list
 - 1 ks Celer bulvový
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vepřové koleno
 - 2 ks Petržel kořen
 - 10 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2873 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 287 g
 - Sodík 2457 mg
 - Bílkoviny 272 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 880 mg
 - Draslík 1986.6 mg
 - Vláknina 47538 mg
 - Vitamín A 47538 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 87.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koleno a nožičky dáme vařit, jen chvíli, aby se srazila krev.
 - 
                                2
Vodu vylijeme a dáme novou, přidáme sůl, koření a vaříme do změknutí.
 - 
                                3
Vyndáme, vodu uchováme, maso vykostíme a nakrájíme i s kůží na kousky. Vývar přecedíme, osolíme jednou lžící soli, přidáme maso, mrkev, petržel, celer na kousky a vaříme do změknutí zeleniny.
 - 
                                4
Přilijeme ocet, nasekanou cibuli a okurku, hrášek a necháme přejít varem. Nalijeme do formy na chlebíček a necháme přes noc ztuhnout.
 - 
                                5
Ze ztuhlé huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s octem, cibulí a chlebem.