Mleté maso na sekanou - základní předpis
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 312 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 155.7 mg
 - Draslík 472.4 mg
 - Vláknina 1035.9 mg
 - Vitamín A 1035.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petržel dozlatova.
 - 
                                2
Na 1/2kg masa namočíme 1 žemli. Vymačkáme ji a umeleme spolu s masem, cibulí a petrželkou. Vše osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a česnekem. Přidáme vejce a dobře promícháme.
 - 
                                3
Pokud je hmota příliš tuhá, přilijeme trochu vody a znovu propracujeme.