Zapečená polévka se slaninou
Suroviny
- 250 g Anglická slanina
 - 150 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 400 g Fazole bílé sterilované
 - 1 ks Celer bulvový
 - 2 ks Pórek
 - 3 ks Hřebíček
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 8 plátek Veka tuková
 - 1.5 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 2023 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 87.5 mg
 - Draslík 2956.1 mg
 - Vláknina 19480.2 mg
 - Vitamín A 19480.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme ji v kastrolu dozlatova. Přidáme nakrájenou šalotku, pórek, na nudličky nakrájený celer a zalijeme vývarem. Uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Potom přidáme fazole a hřebíček, osolíme, opepříme a ještě povaříme.
 - 
                                3
Polévku přelijeme do zapékací mísy, navrch položíme nasucho opečené plátky veky a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v rozpálené troubě. Ozdobíme nasekanou petrželkou.