Grilované telecí steaky s omáčkou z gorgonzoly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 633 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 177.4 mg
 - Draslík 589.4 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Steaky zbavíme všech šlach a tuku, po obou stranách je potřeme olejem, vložíme na rošt do předehřátého grilu a pečeme z každé strany asi 5 minut. Osolíme a necháme v teple.
 - 
                                2
Vývar smícháme se smetanami, Gorgonzolou a vzniklou omáčku povaříme v rendlíku. Vaříme asi 3 minuty při nízké teplotě, osolíme, opepříme.
 - 
                                3
Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, ihned podáváme s rýží nebo vařeným bramborem a čerstvým salátem.