Mušle na víně a bylinkách
Suroviny
- 250 ml Víno bílé
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Kopr čerstvý
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 2 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Kari koření
 - 1 špetka Šafrán
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 kg Mušle slávky
 - 1 šálek Smetana 33% (šlehačka)
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 962 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 155.2 mg
 - Draslík 1387.7 mg
 - Vláknina 7178.3 mg
 - Vitamín A 7178.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.7 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle očistíme. Víno, mletý oříšek, pár snítek tymiánu, fenykl nakrájený na plátky, bobkové listy a nasekanou cibuli povaříme. Vsypeme mušle, přikryjeme a povaříme pět minut. Mušle scedíme a vyhodíme ty, které se neotevřely.
 - 
                                2
Do šťávy vmícháme kari a vaříme minutu. Stáhneme z ohně a přidáme šťávu z mušlí a povaříme další dvě minuty. Nakonec přimícháme šlehačku, pepř, mušle a krátce prohřejeme.
 - 
                                3
Pokrm ozdobíme koprem a šafránem.