Australské pečené jehněčí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 150.2 mg
 - Draslík 694.2 mg
 - Vláknina 270.8 mg
 - Vitamín A 270.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4.
 - 
                                2
Jehněčí kýtu na několika místech nařízneme a do řezu vložíme česnek rozkrojený na půlku a vetřeme oregano s tymiánem. Kýtu potřeme solí a pepřem.
 - 
                                3
Jehněčí dáme do trouby na mřížku, tak aby šťáva mohla během pečení odkapávat. Až bude téměř propečené (přibližně za 1 hodinu), zabalíme ho do alobalu, abychom zachytili nějakou šťávu a pečeme dalších 20 minut.