Žampionová polévka se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1635 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 56.5 mg
 - Draslík 534.7 mg
 - Vláknina 3987.5 mg
 - Vitamín A 3987.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce ji osmahneme. Poté k ní přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou a jakmile se mouka v másle rozpustí, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a vaříme 30 minut. Odpařenou vodu nahradíme mlékem, necháme ještě projít varem a odstavíme.
 - 
                                3
Na každou porci polévky v talíři položíme vrchovatou lžíci šlehačky. Šlehačku můžeme vmíchat přímo do polévky, ale nesmí se již vařit.