Telecí maso dušené na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1065 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 91.3 mg
 - Draslík 297.8 mg
 - Vláknina 2432 mg
 - Vitamín A 2432 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na polovině dávky tuku a vložíme na ni maso. Přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, maso osolíme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Potom podlijeme vodou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu.
 - 
                                3
Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                4
Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku procedíme zpět na maso a ještě vše velmi krátce povaříme.