Jablečná žemlovka z toustového chleba
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 30 g
- Sodík 742 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 482.1 mg
- Vláknina 18880 mg
- Vitamín A 18880 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka dáme do velkého hrnce s cukrem a odměřeným množstvím vody. Trochu je podusíme doměkka a pak rozmačkáme vařečkou. Vložíme meruňkový džem a smícháme, aby se meruňky ochutily od jablka. 
- 
                                2Krajíčky chleba potřeme máslem. Formu lehce vymažeme tukem a narovnáme do ní plátky. Polijeme jablečnou směsí a zbývající krajíčky pokryjeme jablečnou směs. 
- 
                                3Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova a dokřupava. Podáváme horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        