Zlatá jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 351 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 109.7 mg
 - Draslík 258.8 mg
 - Vláknina 12865 mg
 - Vitamín A 12865 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
K mouce přidáme špetku soli, oba druhy tuků, s vodou vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přibližně 30 minut vychladit.
 - 
                                2
Poté těsto rozdělíme na 4 díly, každý kousek vyválíme na lehce pomoučeném válu na kruh o průměru 18 cm, který vyřízneme. Odkrojky schováme. Do každého kruhu vložíme oloupané jablko, které naplníme cukrem se skořicí, zabalíme. Okraje spojíme pomocí vody. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C do zlatova.