Sterilované vepřové maso v mrkvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 231 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 132.3 mg
 - Draslík 18.2 mg
 - Vláknina 5592.5 mg
 - Vitamín A 5592.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4230.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, důkladně opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a poté zalijeme vodou. Přidáme maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
 - 
                                2
Mezitím očistíme mrkev, nakrájíme na malé kostky a přidáme do kastrolu. Společně dusíme do poloměkka.
 - 
                                3
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme k masu a povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a směs ihned rozdělíme do sklenic. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.