Thajská dušená zelenina
Suroviny
- 120 g Brokolice
 - 40 g Cukr třtinový
 - 120 g Květák
 - 100 g Mrkev kořen
 - 40 g Sezam - semena
 - 10 g Sůl
 - 120 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 100 g Okurka salátová
 - 120 g Pekingské zelí
 - 0.18 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Chilli paprička sušená
 - 5 stroužek Česnek
 - 5 dl Voda pitná
 - 5 dl Ocet rýžový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 2457 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1093.6 mg
 - Vláknina 32212.5 mg
 - Vitamín A 32212.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou smíchanou s octem, cukrem a solí a necháme 1 minutu přejít varem. V hmoždíři utřeme chilli papričky, nakrájený česnek a cibuli do pasty, sterilovanou kukuřici scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a 3 minuty opečeme utřenou pastu, přidáme zeleninu i s vodou, ve které se vařila a okapanou kukuřici. Necháme 3 minuty podusit na mírném ohni, podáváme posypané sezamovými semínky.