Kořeněná čočka se špenátem a mátou
Suroviny
- 15 g Petržel - nať
 - 150 g Cibulka jarní
 - 200 g Čočka červená
 - 130 g Baby špenát
 - 15 g Máta
 - 30 ml Olej olivový
 - 130 ml Vývar drůbeží
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Kurkuma
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 678 mg
 - Vláknina 15834.7 mg
 - Vitamín A 15834.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibulku pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nasekáme najemno. Mátu a petrželku nasekáme najemno. Špenát omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Čočku uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, cca 20 minut. Olej rozpálíme, přidáme cibulku a česnek a smažíme 2 minuty. Vmícháme kmín, koriandr, kurkumu a povaříme minutu. Přisypeme čočku, přilijeme vývar a necháme prohřát. Posypeme mátou a petrželkou,vmícháme špenát, pokapeme citronovou šťávou a servírujeme.