Tagliatelle s paprikou a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 168.8 mg
 - Vláknina 6862.3 mg
 - Vitamín A 6862.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme cca 2min na polovině rozpáleného oleje. Přidáme na malé kostičky nakrájené papriky a necháme podusit cca 10min. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Bazalku rozmixujeme se zbytkem oleje, špetkou soli a pepře.
 - 
                                3
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přídáme do pánve k zelenině a za stálého míchání ještě 2min povaříme. Přidáme bazalkovou omáčku, odstavíme, promícháme a ihned podáváme.