Vepřová panenka dušená v jablečném octu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 685 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 84.8 mg
 - Draslík 892 mg
 - Vláknina 3019 mg
 - Vitamín A 3019 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Panenku na několika místech podélně nařízneme a prošpikujeme slaninou. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme 2-3min po každé straně.
 - 
                                2
Maso přemístíme do kastrolu, přidáme cibuli nakrájenou na dílky, šalvějové lístky, zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přelijeme 3lžícemi oleje, jablečným octem a vývarem. Ochutíme solí, zakryjeme a necháme zvolna dusit cca 2hodiny.
 - 
                                3
Hotovou panenku nakrájíme na plátky, podáváme se šťávou z dušní a cibulemi.