Gratinované filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 17037 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 88.3 mg
 - Draslík 301.4 mg
 - Vláknina 38430 mg
 - Vitamín A 38430 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.5 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Filé osolíme, naskládáme do vymazané zapékací mísy a potřeme hořčicí. Na jednotlivé porce klademe plátky okurek, sekané kapary a kostičky opečené slaniny. Vše zalijeme 1/8l kyselé smetany a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě dorůžova.
 - 
                                3
Podáváme s pečenými bramborami a hlávkovým salátem.